Επίσκεψη υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Γιώργου Πασχαλίδη, στο Α.Π.Θ.

Επίσκεψη εργασίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε ο Γιώργος Πασχαλίδης, πρώην υπουργός και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης με το συνδυασμό «Κεντρική Μακεδονία, Μέτωπο Ανάπτυξης» του Μάρκου Μπόλαρη. Στη διάρκεια της επίσκεψης ο Γιώργος Πασχαλίδης συναντήθηκε με τον πρύτανη του Α.Π.Θ., Γιάννη Μυλόπουλο, μέλη της διοίκησης και συνομίλησε με το διοικητικό προσωπικό.
Κεντρική ιδέα της επίσκεψης, ήταν το πλαίσιο συνεργασίας της αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης της Κεντρικής Μακεδονίας με τις δυνάμεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης. Όπως τόνισε ο Γιώργος Πασχαλίδης:
«Θέλουμε η Κεντρική Μακεδονία να γίνει Περιφέρεια της γνώσης και της καινοτομίας, συνδυάζοντας την εφαρμοσμένη έρευνα με την εκπαίδευση, την οικονομία και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Επιδιώκουμε η Θεσσαλονίκη να αποτελέσει διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο παρέχοντας υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε σπουδαστές της ευρύτερης περιοχής της νοτιοανατολικής Ευρώπης και όχι μόνο. Είναι προφανής η συνέργια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Διεθνούς Πανεπιστημίου, του Τ.Ε.Ι., του Ε.Κ.Ε.Τ.Α., του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας, της Τεχνόπολης, της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας. Η Θεσσαλονίκη που σήμερα αριθμεί ένα σπουδαστικό πληθυσμό που ξεπερνά τις 100 χιλιάδες, έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει ένα διεθνές brand name στο χώρο της εκπαίδευσης».