Ενημερωμένο Βιογραφικό Σημείωμα

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ
Αντιπρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας /ΤΚΜ

Γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα Κοζάνης το 1963. Είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Κουγιάμη και έχει τρία παιδιά.


Σπουδές:
Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.
Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων.
Μιλά τρεις ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά και Ρώσικα.

Επαγγελματική δραστηριότητα:

Από το 2008 έως σήμερα είναι διαχειρίστρια της εταιρίας παραγωγής άνυδρης ασβέστου «ΑΛΚΑΛΙΚΕΣ ΓΑΙΕΣ ΕΠΕ», μονάδας εγκαταστημένης στη Σίνδο Θεσσαλονίκης

Από το 1997 έως το 2007 διετέλεσε Γενική Διευθύντρια της Αναπτυξιακής Εταιρείας Ανατολικής Θεσσαλονίκης «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.».

Ενδεικτικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε προσωπικά ήταν:
• η ανάπτυξη και εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος πληροφορικής (εξοπλισμός, λογισμικό, εκπαίδευση, ασφάλεια δικτύου) για εννέα Κέντρα Υγείας, εκ των οποίων 3 στο Νομό Θεσσαλονίκης, και 33 Αγροτικά Ιατρεία στην Κεντρική Μακεδονία και σύνδεση τους με το Περιφερειακό Νοσοκομείο Παπανικολάου, το 2000. Το πρόγραμμα, με διακριτικό τίτλο «Βελτί@σις» περιελάμβανε πλήρη ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο, συνταγογράφηση και χρήση έξυπνης κάρτας ασθενούς.
• η ίδρυση, το 1997, του Περιφερειακού Ενεργειακού Κέντρου Κεντρικής Μακεδονίας για την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Εξοικονόμησης Ενέργειας.
• δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την παραγωγή και την κατανάλωση βιολογικών προϊόντων στην Κεντρική Μακεδονία, το 1997.
• η κατασκευή και λειτουργία του πρώτου ολοκληρωμένου Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) στην Βόρεια Ελλάδα και οργάνωση συστήματος ανακύκλωσης σε έντεκα (11) Δήμους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης
• η δημόσια διαβούλευση για την ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων στους Δήμους Θέρμης, Βασιλικών, Ανθεμούντα και Μίκρας, με αποτέλεσμα την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας των κοινωνικών εταίρων, στο πλαίσιο προγράμματος έργων και παρεμβάσεων για το νερό, το 2005 - 2007.
• η ίδρυση, το 1999, του Γραφείου υποστήριξης Ανέργων, επαγγελματικού προσανατολισμού και δικτύωσης με επιχειρήσεις.
• η έναρξη του προγράμματος ψυχο-κοινωνικής στήριξης και συμβουλευτικής στα σχολεία. Από το 1999, οπότε ξεκίνησε πιλοτικά η πρωτοβουλία, το πρόγραμμα συνεχίζεται σε αρκετά σχολεία, με την άδεια του Υπ. Παιδείας.
• η υλοποίηση προγράμματος για την υποστήριξη γυναικών - θυμάτων trafficking, το 2005.
• η δημιουργία ευρωπαϊκού δικτύου αναπτυξιακών εταιρειών για την βελτίωση της πρόσβασης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σε χρηματοδοτήσεις.
• το πρόγραμμα «ΑΚΡΙΤΑΣ», για την μελέτη παρεμβάσεων με στόχο την κάλυψη άμεσων αναγκών των κατοίκων των συνοριακών περιοχών των νομών Πέλλας, Κιλκίς και Σερρών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
Υπήρξε συντονίστρια των Ελληνικών Ενεργειακών Κέντρων και εκπρόσωπος τους στην Ε.Ε.

Από το 1991 έως το 1996 ήταν Υπεύθυνη του Γραφείου Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Θέρμης.

Από το 1990 έως το 1991 ήταν Σύμβουλος Ανάπτυξης στην Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Θεσσαλονίκης.


Πολιτική – κοινωνική δραστηριότητα:

Αντιπρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, επικεφαλής της ΠΑΣΚ Διπλωματούχων Μηχανικών.

Υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β’ Θεσσαλονίκης, το 2007

Μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης, Έφορος του Δημοτικού Ωδείου. (2003 – 2007)
Μέλος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Ινστιτούτου Μάνατζμεντ Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης – ΕΕΔΕ, του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών και Ιδρυτικό Μέλος της Εταιρείας Φίλων Βαλκανικής Χλωρίδας.