Οι Θέσεις Μας

Ισχυρή Περιφέρεια:



Πρόκληση δημοκρατίας και προόδου



Νίκη ανάπτυξης για τον τόπο μας



Στις 7 Νοεμβρίου αλλάζουμε εποχή στην Κεντρική Μακεδονία.


Ψηφίζουμε για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και έχουμε μια ιστορική ευκαιρία να αλλάξουμε κατεύθυνση και να πάρουμε μια για πάντα το δρόμο που οδηγεί μπροστά.


Γιατί από τις 8 Νοεμβρίου, 300 περίπου αρμοδιότητες που μέχρι τώρα ανήκαν στα υπουργεία και το κεντρικό κράτος περνάνε οριστικά στην Περιφέρεια. Περνάνε στα δικά μας χέρια.

Εμείς είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε από την πρώτη κιόλας μέρα μια δέσμη προτεραιοτήτων που θα δώσουν πνοή σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία.

Οικονομική στήριξη από τα κοινοτικά ταμεία για να ζωντανέψει η αγορά

Το περιφερειακό ταμείο θα χρηματοδοτήσει δράσεις για αναζωογόνηση της αγοράς. Διεκδικούμε από την Ευρωπαϊκή επιτροπή ειδική χρηματοδοτική πρωτοβουλία για την δημιουργία και ενίσχυση δικτύων και συνεργατικών τεχνικών στην περιφέρεια της Κεντρικης Μακεδονίας.

Καταπολέμηση της ανεργίας

Έχουμε καταρτίσει συγκεκριμένο πρόγραμμα για τη στήριξη των ανέργων ξεπερνώντας τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις των υπουργείων και των κεντρικών υπηρεσιών.Ξεκινάμε με το 12μηνο πρόγραμμα για στήριξη μορφών επιχειρηματικότητας βασισμένης σε επιδοτήσεις βάσει απλών κριτηρίων κυρίως για ανέργους νέους και γυναίκες.

Προώθηση αγροτικών προϊόντων

Έχουμε σχέδιο για την προώθηση των προϊόντων της Μακεδονικής γης στις αγορές της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου. Προωθούμε προϊόντα ονομασίας προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας έτσι ώστε νέες ετικέτες να βγουν στην αγορά και να δημιουργήσουν εισόδημα και νέες θέσεις εργασίας.

Σεβασμός και αξιοποίηση του περιβάλλοντος

Ως τροφός της Ευρώπης, η Κεντρική Μακεδονία ξεκινά μεσοπρόθεσμα την γιγάντια προσπάθεια για καθαρά προϊόντα και καθαρά τρόφιμα, χωρίς τοξικά, χωρίς δηλητήρια και χωρίς εντομοκτόνα, σε συνδυασμό με την ήπια ανάπτυξη όλων των κηρυγμένων περιοχών ειδικής προστασίας.



Η πρόκληση είναι μεγάλη αλλά

οι δυνατότητες της Μακεδονίας, οι δυνατότητές μας...ακόμη μεγαλύτερες.

Στις 7 Νοεμβρίου ψηφίζουμε Μάρκο Μπόλαρη, Μέτωπο Ανάπτυξης.


Νίκη ανάπτυξης για τον τόπο μας.

Νίκη προοπτικής για τους πολίτες.