ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ! Γιατί ο κόσμος δεν αλλάζει από μόνος του!, "Μέτωπο Ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία"

Φίλες και φίλοι,



Μέσα στο κλίμα που δημιουργούν οι δυσκολίες που περνά η πατρίδα και ο καθένας και η καθεμιά μας, καλούμαστε να επιλέξουμε νέες δημοτικές αρχές και για πρώτη φορά νέες περιφερειακές αρχές.


Πολλοί είναι εκείνοι που με αγανάκτηση εκφράζονται για την πολιτική και τους πολιτικούς. Πολλοί είναι εκείνοι που αποστασιοποιούνται και δηλώνουν ότι θα απέχουν από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Όλοι όμως νοιάζονται και αγωνιούν για την επόμενη μέρα, τη δική τους, της οικογένειας τους, της μικρής ή μεγαλύτερης κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν.


Είναι όμως η αποχή και η αποστασιοποίηση η λύση; Θα λύσει σε κανέναν από εμάς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει; Ή απλά θα δώσει ένα αίσθημα ικανοποίησης ότι «δεν συμμετέχω, άρα δεν δίνω τη δυνατότητα σε κανέναν να με εξαπατήσει»!


Εάν δούμε την άλλη πλευρά του νομίσματος, η αποστασιοποίηση και η αποχή θα δώσει την ευκαιρία άλλοι να αποφασίσουν χωρίς εμάς για εμάς. Γιατί οι εκλογές θα γίνουν και αποτελέσματα θα εξαχθούν, με ή χωρίς εμάς.


Επιπλέον, στην Αυτοδιοίκηση φαίνεται με σαφήνεια ότι η ρήση «όλοι ίδιοι είναι» είναι πέρα για πέρα αναληθής. Δεν έχουμε δει άλλους δήμους και νομούς να προοδεύουν, να προσφέρουν στους κατοίκους τους υπηρεσίες και ποιότητα ζωής και άλλους δήμους και νομούς να διαχειρίζονται τη μιζέρια και να αναλίσκονται σε μικρότητες και εξυπηρετήσεις στενών συμφερόντων; Δεν έχουμε ντραπεί για κάποιους τοπικούς άρχοντες μας ή αντίθετα δεν έχουμε νοιώσει υπερήφανοι γιατί κάποιοι πήγαν τον τόπο μας μπροστά και μαζί και τη δική μας ζωή;


Μ’ αυτόν τον προβληματισμό,


Προτείνω να ενημερωθούμε όλοι για τις εξουσίες που φεύγουν από το κέντρο των Αθηνών και αναλαμβάνονται από την αιρετή Περιφέρεια.


Προτρέπω στη σύγκριση των προτάσεων των συνδυασμών που διεκδικούν την αυριανή διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των υποψηφίων Περιφερειαρχών. Εκείνων που θα αναλάβουν το σχεδιασμό της ανάπτυξης, την αξιοποίηση των ανθρώπων και των πηγών της περιφέρειας μας για να βγούμε μια ώρα νωρίτερα από την κρίση, την διαχείριση του ΕΣΠΑ, την διεκδίκηση και εισροή νέων κονδυλίων απ’ ευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την δημιουργία θέσεων εργασίας.


Προκαλώ απάντηση στο απλό ερώτημα: ποιος μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα έναν θεσμό, εκείνος που πιστεύει σε αυτόν και έχει συμμετάσχει στη θεσμοθέτηση του, ή εκείνος που έχει διατυμπανίσει την αντίθεση του ή τον έχει ήδη ευτελίσει;


Μ’ αυτές τις σκέψεις και με πλήρη συναίσθηση των αλλαγών που φέρνει ο «Καλλικράτης», αποφάσισα να αναλάβω την ευθύνη να ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ και να ζητήσω την στήριξη και την ψήφο σας για το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, με τον συνδυασμό «Μέτωπο Ανάπτυξης» του Μάρκου Μπόλαρη.



Γιατί ο κόσμος δεν αλλάζει από μόνος του!

Με θερμούς χαιρετισμούς,






Άννα Μίχου

Άννα Μίχου-Κουγιάμη