DEBATE Εκλογών 2010

Το Δημοσιογραφικό Συγκρότημα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» συμπληρώνοντας 100 χρόνια έγκριτης δημοσιογραφίας, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να ανοίξει ένα δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών και των υποψηφίων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2010, διοργανώνοντας δύο Debate στη Θεσσαλονίκη, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» για τους αντίστοιχους υποψηφίους. Δεν θα είναι μια απλή αναμέτρηση πολιτικών αντιπάλων, αλλά παρουσίαση πραγματοποιήσιμων και βιώσιμων προτάσεων και λύσεων για τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Το «Debate για το δήμο της Θεσσαλονίκης» θα διεξαχθεί την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010 στις 18:00, ενώ το «Debate για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010, στις 18:00, όπου οι συντάκτες θα θέσουν τα ερωτήματα στους υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες αντίστοιχα.

Πρόκειται για μια ανοικτή διαδικασία, στο πλαίσιο της οποίας κάθε πολίτης μπορεί μέσω των εφημερίδων «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» και της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.makthes.gr να θέτει ζητήματα και ερωτήματα. Τα ερωτήματα καταγράφονται, ομαδοποιούνται και αξιολογούνται από τους αρχισυντάκτες του δημοσιογραφικού μας συγκροτήματος.

Η φωνή των πολιτών θα ακουστεί μέσω των ερωτημάτων που οι ίδιοι θα έχουν καταθέσει και θα διατυπωθούν από τους δημοσιογράφους των εφημερίδων «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ». Οι υποψήφιοι από την πλευρά τους θα κληθούν να απαντήσουν σε αυτά τα ερωτήματα, προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις μέσα από τα προγράμματά τους.