“Όχι στη χαλαρή ψήφο”

Ανεβάζει τους προεκλογικούς ρυθμούς το ΠΑΣΟΚ με πρωτοστάτες τα κορυφαία του στελέχη, επιχειρώντας να τονώσει προεκλογικά τους υποψήφιους που υποστηρίζει, να συσπειρώσει τους οπαδούς του και να περιορίσει τις ψήφους διαμαρτυρίας, που αναμένεται να του κοστίσουν αποτελέσματα ήττας σε μείζονες περιφέρειες και σημαντικούς δήμους της χώρας.

Χθες το “παρών” στη μάχη της Θεσσαλονίκη, και ως προπομπός του πρωθυπουργού, έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Συμμετείχε στις 8 μ.μ. σε ανοιχτή εκδήλωση στο ξενοδοχείο “Ηλέκτρα Παλάς” μαζί με τους κ. Μπόλαρη και Μπουτάρη, ενώ σήμερα τη σκυτάλη αναλαμβάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα βρεθεί από το πρωί στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παραστεί στην επίσημη δοξολογία για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης. Μετά το πέρας της δοξολογίας, στις 11 π.μ., ο Γ. Παπανδρέου θα μεταβεί στο εκλογικό κέντρο του Μ. Μπόλαρη στη συμβολή Μητροπόλεως και Αγίας Σοφίας, όπου έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση οπαδών του κόμματος.

Ωστόσο η “κεντρική” προεκλογική παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Δευτέρα. Ο Γ. Παπανδρέου θα μιλήσει σε προεκλογική περιφερειακή συνδιάσκεψη Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ, που θα διεξαχθεί στο συνεδριακό κέντρο της ΔΕΘ, με στόχο να αναδείξει τα κρίσιμα διλήμματα των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου και να δώσει την τελευταία προεκλογική ώθηση στους υποψήφιους της Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει καταστήσει σαφές ότι αυτές οι τοπικές εκλογές κυοφορούν εξελίξεις, καθώς, όπως επανειλημμένα έχει τονίσει, “οι πολίτες θα δώσουν ξεκάθαρο στίγμα για το πού θέλουν να πάει η χώρα”.



Δύο αντιλήψεις...

Σ’ αυτό το πλαίσιο κινήθηκε χθες και η ομιλία του Γ. Ραγκούση στο “Ηλέκτρα Παλάς”, όπου το βήμα της εκδήλώσης φιλοξένησε επίσης τον Μ. Μπόλαρη και τον Γ. Μπουτάρη και σύντομους χαιρετισμούς υποψήφιων δημάρχων όπως ο Σ. Δανιηλίδης (Νεάπολης - Συκεών) και ο Α. Καφαρίδης (Εύοσμου - Ελ. Κορδελιού).

“Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου θα συγκρουστούν δύο αντιλήψεις για το μέλλον της χώρας” τόνισε ο υπουργός και κατηγόρησε ευθέως τη ΝΔ ότι ενώ στα 5,5 χρόνια της διακυβέρνησής της υπερχρέωσε τη χώρα, τώρα κομίζει εύκολες λύσεις για όλα. Χαρακτήρισε σωτήρια την πολιτική του Γ. Παπανδρέου και τόνισε ότι σ’ αυτές τις εκλογές η μάχη πρέπει να δοθεί μέχρι τέλους, ώστε η πολιτική που ασκείται “να μην πέσει θύμα της χαλαρής ψήφου”. Αναφερόμενος στη διοικητική μεταρρύθμιση τόνισε ότι το προσκλητήριο του Αντ. Σαμαρά κατά του “Καλλικράτη” απέτυχε, ενώ τόνισε ότι όλη η Ελλάδα και όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ προσδοκά νίκη από τους συνδυασμούς Μπόλαρη και Μπουτάρη. “Η Κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη αξίζουν μια καλύτερη πολιτική εκπροσώπηση, τη ζητά όλη η Ελλάδα” είπε. Στο τέλος της ομιλίας του παρουσιάστηκαν και δύο σποτάκια, εκ των οποίων το πρώτο αφορά συνολικά την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και το δεύτερο την υποψηφιότητα του Μ. Μπόλαρη.





“Δεν πιστεύουν στην αιρετή περιφέρεια”



Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκος Μπόλαρης μιλώντας στο πυκνό ακροατήριο του “Ηλέκτρα Παλάς” έστρεψε τα πυρά του κυρίως κατά του Π. Ψωμιάδη. Χωρίς να τον κατονομάσει μίλησε για “αυτούς που προσπαθούν να καλύψουν την πολιτική τους γύμνια με πατριωτικά λάβαρα και έχουν μάθει στον στείρο καταγγελτικό λόγο”. “Η κρίση”, τόνισε, “χρειάζεται πολιτική απάντηση ανάπτυξης χωρίς κολλητούς και κουμπάρους, και επιλογές που σέβονται τον τόπο, και όχι ανθρώπους που δεν σέβονται τον θεσμό και δεν τον πιστεύουν”. “Υπόσχονται τα πάντα όπως έκαναν άλλοτε, τότε που υπόσχονταν ‘όλα τα κιλά όλα τα λεφτά’, γιατί δεν εκτιμούν τις πραγματικές δυνατότητες ανάπτυξης της Κεντρικής Μακεδονίας”. Τόνισε δε ότι το πολιτικό μήνυμα αυτών των εκλογών δεν θα κριθεί από το αποτέλεσμα στην Αττική, αλλά από το αποτέλεσμα στη μεγάλη περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας”.

Αναφερόμενος στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ προέτρεψε: “αυτοί που απέτυχαν να μην παριστάνουν τον υπουργό Εξωτερικών”, ενώ τους χαρακτήρισε “κάπηλους και κραυγάζοντες”.


"MAKEΔΟΝΙΑ"