Επίσκεψη υποψήφιου περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Μάρκου Μπόλαρη, στον αερολιμένα Μακεδονία

Τις αδυναμίες και τις ελλείψεις του αεροδρομίου «Μακεδονία», διαπίστωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκος Μπόλαρης, κατά την επίσκεψή του στον αερολιμένα, σήμερα το πρωί συνοδευόμενος με το επιτελείο του (στη φωτό με την Άννα Μίχου και συνεργάτες).


Τον κ. Μπόλαρη υποδέχτηκε ο αερολιμενάρχης, Αχίλλειος Τοπούζας,ο οποίος τον ενημέρωσε για τα σημαντικά κτηριακά προβλήματα του αερολιμένα αλλά και για τις αλλαγές που απαιτείται να γίνουν στους δύο αεροδιαδρόμους αφίξεων – αναχωρήσεων. Όπως ανέφερε, οι χώροι υποδοχής του αεροδρομίου μπορούν να «αντέξουν» μόνο μέχρι 250 άτομα, κι όταν κάποιες φορές οι ταξιδιώτες υπερβούν αυτόν τον αριθμό, υπάρχει συνωστισμός και ταλαιπωρία.

Ο κ. Τοπούζας ενημέρωσε επίσης τον κ. Μπόλαρη για την πορεία του έργου επέκτασης του αεροδιάδρομου 10 – 28 που θα ολοκληρωθεί το 2012, αλλά και για την προοπτική επέκτασης του αεροδρομίου, αφού ήδη οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί και έχει γίνει απαλλοτρίωση 300 στρεμμάτων γης.

Ο κ. Μπόλαρης τόνισε ότι «Τα έργα στις υποδομές του αεροδρομίο πρέπει να ολοκληρωθούν, καθώς αποτελεί κομβικό σημείο για την ανάπτυξη του τουρισμού και του εμπορίου στην Κεντρική Μακεδονία» και συμπλήρωσε ότι «Η πρόκληση στην τομή που λέγεται αιρετή περιφέρεια, είναι να μην αναπαράγουμε τη γραφειοκρατία της Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη».